Birol Pekel


BİROL PEKEL - BEŞİKTAŞ
Birol'a soruyoruz : "Seyircilerin bilhassa Beşiktaş taraftarının bulduğu ve statlarda bir tekerleme haline getirdikleri "Şenol, Birol, Gol" sözü hakkında Şenol Birol'a nazaran siz ne düşünüyorsunuz ?" Birol şöyle cevap veriyor bu konu hakkında :
"Takımımız kollektif futbol oynamaktadır. Bizde buna uymaya çalışıyoruz. Sadece isimlerimizin benzerliği ve kafiyeli olması taraftarın hoşuna gitmiş olmalı." diyor.
Birol ve nişanlısı boş zamanlarında roman okumaktan hoşlanıyorlar. Birol, Steinbeck ve Keriman Nadir'i. Nişanlısı Ayla ise Tolstoy ve Dostoyevski'yi takdir ediyor. Sonra beraberce sinema ve yürüyüşe gittikleri de oluyor. Genellikle futbolcunun günleri Etiler'deki kampta geçiyor. Evde iken öğlene kadar istirahat etmekte. Akşamları muntazam bir saatte yatar.
Son olarak kendisine hususi bir sual soruyoruz saçlarını neden böyle düz kestirdiği hakkında. Şöyle cevaplıyor :
"Biliyorsunuz günlerimin çoğu antrenmanda geçiyor. Böyle kısa saç ile topa daha iyi vuruyorum, hemde duştan sonra çabuk kuruyor. Galiba ayrıca bu stil hoşuma gidiyor olmalı..."

AİLESİYLE BİR ARADA : Genç futbolcu ancak kamp olmadığı zamanlar evinde kalabilmek imkanını buluyorum, diyor. Resimde Birol Pekel annesi, kız kardeşi ve nişanlısıyla beraber görülüyor. Yanda ise annesinin elini öpüyor.
AYAKKABINA DİKKAT ! Birol, annesi Hacer Pekel'in nasihatını dinliyor. "Aman Birol gene bu ayakkabılarla topa vurmayasın, daha bu sabah boyattık." Genç futbolcu annesini çok sevdiğini söylüyor...  

GENE KAMPA GİDİŞ : Birol hızlanan maçlar dolayısıyla günlerinin çoğunu Etiler'deki Beşiktaş futbol takımı kampında geçiriyor. Fotoğrafta genç futbolcu yine kampa giderken nişanlısına veda sırasında görülüyor...1960