HAYAT EKİBİ ÖRNEK İMANIN KÖYÜNDE NELER GÖRDÜ ? Üst fotoğrafta işte Karakaya; Bozkırın bir kenarında ağaçsız kel tepeler ve kıraç topraklarla çevrili bir köydü. Elektrik girmeden evvel böyle garip görünürdü insana. CAMİDE VAAZ : Genç imamın karşısında Karakaya köyünün ileri gelenleri yer almıştı. Yaş ortalaması 65-70 olan bu uyanık ihtiyarlar onu dikkatle dinliyorlardı. İMAM VE KURMAYLARI : Köyde misafir odasına (Hariciye) diyorlar. Orada öğretmenlerle toplanıp konuşuyorlar. İşte böyle anlardan birindeyiz, oturumu imam açtı.
 |
KÖYÜN ARABASI : Bu otobüs köye aittir. Konya ile Karakaya arasında her gün belirli saatlerde aksamadan gidip gelir. HERKESİN DERT ORTAĞI : İmam çeşmede yün yıkayan bir köylü kadına rastladı. Onunla yün hakkında konuştu ve ona fikir verdi.
 |
KÖYÜN TAKIMLARI : Örnek imam Karakaya köyüne geldiği zaman ilk defa gençlerle ilgilendi. Onları aylaklıktan kurtarmak, ruh ve beden yapılarını düzene sokmak için spora alıştırmayı düşündü. İki takım kurdu. Birine Topuz, diğerine Kaya adını verdi. Fotoğraf futbolculardan bir kısmını gösteriyor. KARAKAYA'DA KOALİSYON : Partilerin hepsi bir çatı altında toplandı. İmam ayrılık istemiyordu. "Ayrılıkta nifak vardır. Nifak ise memleketi parçalar !" diyordu. Köylüsü bunu benimsedi. Burayı okuma odası yaptı. Çünkü : "Kahve bir tembelhanedir !" diyordu imam. Oysa Karakayalılar için okumak gerekiyordu.

Bazılarının futbol ayakkabıları çok eskimişti. Fakat oyun zevkinden de mahrum kalmak istemiyorlardı. Antrenmanlarda yün çoraplarla pek ala oynuyorlardı (üstte). KOMŞU KÖYDEN DÖNÜŞ : Traktör ve römorkla öğrencileri yakın köylerin kardeş okul ziyaretine götürüyorlar. İmam : "Görgümüz artıyor, kaynaşıyoruz" diyor. |
|
|